Pregled proizvoda
po brendovima

Sertifikat kvaliteta evropskih robnih marki - EQTM

UNIOR je od svog osnivanja posvećen kvalitetu i inovacijama, a nedavno su dostigli novu prekretnicu na svom putu. Program ručnih alata UNIOR dobio je evropski sertifikat za kvaliteta (EQTM), što je prvi te vrste koji potvrđuje kvalitet evropskih robnih marki.

Danas mnogi proizvođači vole da se pohvale da su njihovi proizvodi evropski, ali je poreklo materijala od kojih su proizvodi napravljeni često pod znakom pitanja. Iz tog razloga Evropska organizacija za kvalitet (EOQ) uvela je novinu, sertifikat koji potvrđuje kvalitet evropskih brendova (nazvan EQTM). Ovaj sertifikat kompanije mogu dobiti samo za proizvode evropskog porekla, a proces njegovog sticanja profesionalno vodi i nadgleda komisija.

Sertifikat je namenjen evropskim proizvođačima, što garantuje da su njihovi proizvodi odličnog kvaliteta i da je više od 60 % materijala i usluga evropskog porekla, čime se proizvodima daje dodatni značaj. Nedavno je ovaj sertifikat dobio i UNIOR za program ručnih alata, jer 86 % osnovnih i pomoćnih sirovina, kao i proizvodnja gotovih proizvoda potiču iz Evrope.

Prednost ovoga je što UNIOR ima mogućnost da prati ceo proces snabdevanja, kao i zaštitu životne sredine, koja se zasniva na smanjenju emisije ugljeničnog otiska (otpada). Novodobijeni sertifikat omogućava Uniorovom programu ručnih alata prepoznatljivost na 120 tržišta i svrstava ga rame uz rame sa drugim priznatim brendovima. Mnogi proizvodi naše konkurencije su iz uvoza, pa je važno znati da je UNIOR zaista evropski proizvođač, koji vodi računa o životnoj sredini, kao i o razvoju i zdravlju zaposlenih. Svrha sertifikata je da kupcima i korisnicima omogući da prepoznaju trajne i visokokvalitetne proizvode.

“Brojni ISO sertifikati koje smo nedavno stekli potvrđuju da se ponašamo odgovorno, kako u UNIOR-u tako i u okviru programa ručnih alata i da obezbeđujemo doslednu kontrolu kvaliteta. Veoma smo ponosni zbog samog poziva i prilike da dobijemo sertifikat koji potvrđuje evropsko poreklo naše robne marke ručnih alata. Kriterijumi za dobijanje ovog sertifikata bili su nam izuzetno važni, a dobijanje sertifikata je potvrda da smo na dobrom putu. Svesni smo da se dugoročni kvalitet proizvoda i usluga uvek isplati. EQTM sertifikat je našem radu dao dodatni značaj kao evropskom proizvođaču, zasnovan na sopstvenom razvoju i proizvodnji, zadovoljstvu kupaca, društvenoj odgovornosti i posvećenosti održivom razvoju,” naglašavaju u Uniorovom programu ručnih alata.

Evropski sertifikat je međunarodno priznati sertifikat kvaliteta. Pre svega proizvođačima daje prepoznatljiv pečat u industriji, koji potvrđuje da proizvođač ima važan doprinos u zapošljavanju, brizi o lokalnoj zajednici i životnoj sredini. Ono što je najvažnije potvrđuje da kompanija proizvodi samo visokokvalitetne proizvode i da nije samo komercijalni brend. Ručni alat UNIOR je tako dizajniran da savršeno odgovara radnom predmetu, zahtevajući manje fizičkog napora prilikom upotrebe.

Zoran Lekič, počasni član Evropske organizacije za kvalitet i predstavnik za Sloveniju, rekao je: “U Evropskoj organizaciji za kvalitet dajemo veliki doprinos tome da kvalitet proizvoda postane važna vrednost. Veoma sam zadovoljan što su i slovenačke kompanije svesne značaja kvaliteta i evropskog porekla svojih proizvoda. Dodela sertifikata UNIOR-u za mene je od posebnog značaja, jer sam od 1994. godine kada je UNIOR dobio prvi ISO sertifikat 9001, vodio sertifikacioni nadzor u ovoj kompaniji. Drago mi je što UNIOR nastavlja da ostvaruje svoju viziju i ciljeve kao proizvođač.«

Unior je ove godine kao jedna od prvih kompanija u Sloveniji započeo aktivnosti za dobijanje Evropskog setifikata za kvalitet robnih marki. Kandidati za EQTM moraju da ispune deset uslova, pet koji se odnose na poslovanje kompanije i pet koji se odnose na proizvod/grupu proizvoda. Moraju da pruže informacije o poslovanju kompanije, potrebnim dozvolama za proizvodnju i dobijenim ovlašćenjima, evropskom poreklu proizvoda, usklađenosti sa aspektima zaštite životne sredine, zdravlja i bezbednosti, finansijskim obavezama, sertifikovanom sistemu upravljanja kvalitetom, prisustvu stalnog poboljšanja, intelektualnoj svojini i zadovoljstvu kupaca.

Sertifikat će važiti tri godine. Ukoliko uslovi poslovanja kompanije i uslovi proizvodnje proizvoda/grupe proizvoda ostanu nepromenjeni, UNIOR će se potruditi da produži važenje sertifikata za program ručnih alata.

O nama

UNIOR TEOS ALATI DOO je generalni zastupnik i uvoznik UNIOR ručnih alata za Srbiju.

Kompanija je osnovana 1995. godine i od tada prepoznatljiva po prodaji profesionalnih alata, mašina i pribora za potrebe svih privrednih delatnosti.

Stručan i iskusan prodajni tim će Vam pomoći i pružiti podršku u izboru alata po Vašim specifičnim potrebama.

Kontakt