Pregled proizvoda
po brendovima

Reklamacije i povraćaj robe

Ukoliko Vam je kupljeni proizvod isporučen putem kurirske službe preporučujemo da pre potpisivanja potvrde o prijemu pošiljke proverite ispravnost pakovanja, odnosno da li je paket originalno upakovan.

Ako prilikom prijema paketa ustanovite da je transportno pakovanje oštećeno:

 • poželjno je da se u ovom slučaju problem evidentira na licu mesta, ispred kurira, tako što ćete proveriti robu i ukoliko nešto nije u redu, odmah prijaviti neispravnost.
 • ukoliko je paket koji Vam je kurir dostavio oštećen, možete odbiti pošiljku.

Ukoliko nakon prijema (za isporuke putem kurirske službe), prilikom pregleda, pre ili tokom prve upotrebe proizvoda utvrdite da je neispravan ili da mu nedostaju neki delovi (nekompletan je), ne odgovara projektovanoj nameni ili specifikaciji, rok za reklamaciju je 14 dana.

Kod prijema robe koja nije bila ispravna prilikom prve upotrebe ili instalacije proizvoda, serviser je u obavezi da prvo proveri opravdanost reklamacije i kompletnost reklamiranih proizvoda, pre nego što se pristupi zameni robe ili vraćanju novca.

Rok za odgovor po Vašem prigovoru u ovom slučaju je 8 dana od dana podnošenja reklamacije, ili od dana kada uređaj bude isporučen kurirskom službom našoj službi reklamacija.

Nakon toga se donosi odluka o tome da li će se isporučiti novi proizvod ili će novac biti vraćen.

Reklamacije na funkcionalnu ispravnost proizvoda prilikom prve upotrebe ili instalacije proizvoda, biće prihvaćena samo ako se reklamirana roba vraća kompletna, neoštećena, u originalnoj ambalaži i ako je ovlašćeni serviser potvrdio Vaše navode.

Ambalaža nije uslov da se odbije reklamacija kupcu ali je poželjna da se dostavi uz uređaj.

Za sve ostale reklamacije, rok za odgovor po Vašem prigovoru je 15 dana od dana podnošenja reklamacije, ili od dana kada reklamirani proizvod bude isporučen kurirskom službom našoj službi reklamacija.

Za sve reklamacije za koje je relativno jednostavno utvrditi da li su opravdane ili ne, praksa Unior Teos alata je da se odgovor dostavlja kupcima u najkraćem mogućem roku (do 3 radna dana).

Prilikom reklamacije proizvoda kupac je dužan:

 • a) da reklamirani proizvod donese lično ili pošalje dostavnom službom.
  Ukoliko je reklamirani proizvod osetljiv na eventualna oštećenja prilikom transporta, kupac treba da proizvod dostavi u pogodnom pakovanju.
 • b) da službi reklamacija podnese na uvid original računa o kupovini i ispravno popunjen i overen garantni list (za one proizvode uz koje se isti isporučuje)
 • c) da službi reklamacija detaljno opiše primećenu neispravnost i opis uslova i sredine u kojoj je proizvod radio kada je došlo do kvara

Procedura prijema reklamiranih proizvoda podrazumeva da kupac uz reklamirani proizvod priloži popunjen obrazac Zapisnika o reklamaciji, koji možete preuzeti putem datog linka.

 

Za sve dodatne informacije u vezi:

 • nesaobraznosti robe,
 • garancije i garantnih uslova,
 • reklamacija ili
 • ukoliko imate bilo kakvih nedoumica u vezi načina upotrebe alata koji ste kupili od nas ili kod naših ovlašćenih distributera možete nas kontaktirati na office@uniorteos.com
  ili nakontakt telefon UNIOR TEOS ALATA: 011 744 0330 svakog radnog dana od 08 – 16 h.

O nama

UNIOR TEOS ALATI DOO je generalni zastupnik i uvoznik UNIOR ručnih alata za Srbiju.

Kompanija je osnovana 1995. godine i od tada prepoznatljiva po prodaji profesionalnih alata, mašina i pribora za potrebe svih privrednih delatnosti.

Stručan i iskusan prodajni tim će Vam pomoći i pružiti podršku u izboru alata po Vašim specifičnim potrebama.

Kontakt